Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este Maria Focşa, redactor-şef.

„La finele săptămânii trecute în raionul nostru a avut loc recepţionarea obiectivului „La Fontal”, ce a fost parte componentă a proiectului „Amenajarea traseului ecoturistic Pădurea Domnească”. Primul obiectiv a fost „Zimbrăria”, ce a inclus un pod suspendat, o bancă de date şi un panou de informare. Lucrările s-au estimat la 800 de mii de lei şi au fost finisate în toamna anului 2013. Recent au fost duse la bun sfârşit lucrările celui de-al doilea obiectiv, „La Fontal”. În zona unicului lac din Moldova au fost construite trei case de odihnă pentru 21 de locuri, 5 foişoare, spaţii pentru camping, o terasă, o parcare pentru autoturisme, cărări pietruite cu balustrade până la malul lacului, energie electrică, apă şi canalizare. Pentru edificarea acestei pensiuni au fost necesare 4 milioane 800 de mii de lei. Ce prezintă obiectivul citiţi şi priviţi imaginile în „Câmpia Glodenilor”.

Cetăţenii şi agenţii economici continuă să încalce legislaţia în vigoare în vederea depozitării deşeurilor în locuri neautorizate. În 9 luni ale acestui an s-au înregistrat 32 de gunoişti stihinice, care au şi fost lichidate, deşi în raion sunt 24 gunoişti autorizate. Suma amenzilor încasate pentru fărădelegi în raport cu natura a estimat la 41 de mii 850 de lei. Despre calitatea apei din fântânile de mină, cele arteziene, a izvoarelor, despre modalitatea de încheiere a contractelor cu ÎM „Servicii comunale Glodeni” găsiţi detalii în paginile noastre.

Nu merg la saloane de frumuseţe, nu sunt la curent cu ultimele tendinţe ale modei, dar muncesc din greu fie pe lanurile cu culturi agricole, fie în gospodăria de pe lângă case. Sunt femeile noastre de la sate, care pe 15 octombrie, când se va marca Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, nici nu vor şti că-i sărbătoare. Vor tăia la porumb ori vor încărca sfecla de zahăr în camioane. Ziarul „Câmpia Glodenilor” nu le-a uitat nici pe ţărăncuţele noastre.

Elvira Cemortan, pictoriţă, fiica regretatei Stela Cemortan, autor a sute de articole, monografii, lucrări şi manuale; Gutiera Prodan, editor, programe matinale, televiziunea naţională; şi Iana Stanţieru, expert în resurse umane în Comisia Europeană pentru organizarea conferinţelor de la Bruxelles, Belgia; recent au fost în vizită la elevii din satul Hîjdieni cu o donaţie de carte. Detalii găsiţi în paginile ziarului raional.

Peste 100 de copiii au evoluat pe o palmă de scenă a Casei de Cultură din centrul raional. A fost un concert de zile mari şi pregătit cu mult discernământ pentru dascălii din raionul Glodeni. Programul prezentat, din punctul de vedere al mai multor spectatori, îi făcea concurenţă emisiunii televizate „Moldova are talent”. Da, „Nasc şi la Moldova oameni”. Ce copiii, ce talente... Vă oferim şi poze.

Urmărire penală, razii, accidente rutiere, amenzi, pedepse - despre toate informează cititorul Inspectoratul de Poliţie Glodeni, iar despre „Cartea verde” – Poliţia de Frontieră. Nu ezitaţi!

Ultimul meci în cadrul Campionatului republicii echipa „Grănicerul-Glodeni” l-a desfăşurat în deplasare, pe stadionul din Drochia şi a câştigat 3 puncte ordinare, iar scorul a fost de 1:0. Conform rezultatelor tuturor meciurilor din cele cinci etape parcurse, echipa „Grănicerul-Glodeni” se plasează pe locul... pe un loc de frunte, dar îl citiţi în ziar.

Nu evitaţi nici mica publicitate. Şi din ea aveţi ce lua.”

XS
SM
MD
LG