Linkuri accesibilitate

Tiraspolul a acceptat să nu mai ceară fermierilor din Dubăsari taxe suplimentare pentru terenuri


Vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov a informat, citat de Publika.md, că Tiraspolul a acceptat să nu le mai ceară fermierilor din Dubăsari taxe suplimentare pentru terenurile pe care le au în zona administrată de autorităţile separatiste.

Cu mai bine de o săptămână în urmă (26 septembrie), fermierii au avertizat că vor începe proteste, în octombrie, dacă problema terenurilor agricole nu este rezolvată. Din martie nu-şi mai pot lucra câmpurile, iar pierderile sunt estimate la 13 milioane de lei. Guvernul Leancă a promis să le compenseze.

Luni, vicepremierul Eugen Carpov s-a întâlnit la sediul misiunii OSCE de la Tirapol cu negociatoarea şefă a autorităţilor transnistrene, Nina Ştanski. Ulterior, Carpov a declarat, citat de Publika.md, că eliminarea taxelor suplimentare impuse de Tiraspol ar fi prevăzută într-un nou regulament, aprobat de autoritățile de la Chișinău și administraţia de la Tiraspol.

"Principiile de bază ale acestui document trebuie să fie depolitizarea procesului. Nu abordăm problema de proprietate pentru că fermierii moldoveni au titluri de proprietate și trei: nu vorbim despre efectuarea cărorva plăți", a mai declarat vicepremier pentru reintegrare, Eugen Carpov, citat de Publika.md

Totodată, Eugen Carpov, a precizat că un grup de experți în economie se va întâlni pentru a discuta prevederile documentului.

XS
SM
MD
LG