Linkuri accesibilitate

De ce a demisionat directoarea Serviciului Secret American, Julia Pierson?


Julia Pierson
Julia Pierson

Corespondența zilei de la Wahsington.

Cauza demisiei directoarei Serviciului Secret American Julia Pierson este acumularea unor incidente recente, care duc la concluzia ca securitatea presedintelui Barack Obama nu este asigurata adecvat.

La 19 septembrie, o persoana inarmata, Omar Gonzales, a sarit gardul la Casa Alba si a patruns pina in resedinta prezidentiala, pina sa fie imobilizat de agentii de siguranta.

Iar marti, Agentia a recunoscut ca, cu doar citeva zile inaintea incidentului mentionat, o persoana inarmata a fost lasata sa ia acelasi lift cu presedintele Obama, in timpul unui eveniment la un centru medical din Atlanta.

Aceasta pare sa fi fost picatura care a umplut paharul, mai ales ca Presedintia a aflat despre cele intimplate la Atlanta cu doar citeva minute inainte de relatarile de presa.

Initial, presedintele a spus dupa incidentul de la Casa Alba ca are in continuare incredere in sefa Serviciului Secret, dar acumularea de evenimente l-a facut sa-si schimbe opinia. Departamentul pentru Securitate Interna urmeaza sa decida daca sa ceara o investigatie independenta, asa cum solicita unii membrii in Congres.

Este inca neclar daca o astfel de comisie ii va multumi pe adversarii doamnei Pierson care spun ca si-au pierdut increderea in capacitatea serviciului de a-i proteja pe presedinte si familia sa.

Julia Pierson, care a lucrat pentru Serviciul Secret timp de 30 de ani urma sa se ocupe cu repararea prestigiului institutiei dupa scandaluri cu betii si prostitutie in timpul unor calatorii internationale.

Dar perioada in care s-a aflat la conducerea agentiei a fost si ea marcata de acuzații de incompetenta si neglijenta impotriva unor membrii ai echipei de securitate a presedintelui.

XS
SM
MD
LG