Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței a Consiliului Europei (ECRI), în colaborare cu Ministerul Justiției și Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității din Republica Moldova, organizează o masă rotundă pentru a discuta implementarea recomandărilor ce se conțin în raportul de monitorizare pentru Republica Moldova, publicat în anul 2013.

La Cahul, Asociația Businessului European și Camera de Comerț și Industrie organizează un seminar orientat spre consolidarea capacităților de export pe piața europeană a întreprinderilor autohtone, producătoare de legume și fructe.

La Strasbourg continuă sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, APCE. Pe agenda celei de-a doua zilei, marți 30 septembrie se află discuții asupra unui raport despre ascensiunea neo-nazismului în Europa.

Securitatea energetică a continentului și a celei mai mari economii europene, economia germană, va fi pe agenda reuniunii numită „Ziua germană a energiei” care se desfășoară astăzi la Berlin cu participarea comisarului european al energiei, Guenther Oettinger.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, participă în orașul kazah Atyrau la un forum economic inter-regional împreună cu omologul său de la Astana, Nursultan Nazarbaiev.

La Erevan are loc astăzi și mâine forumul economic greco-armean.

La Washington, președintele Statelor Unite, Barack Obama, găzduiește un summit bilateral cu premierul Indiei, Narendra Modi. Alt oaspete al conducerii americane, mai exact al secretarului de stat John Kerry, va fi ministrul chinez de externe Wang Yi.

XS
SM
MD
LG