Linkuri accesibilitate

Președintele Ucrainei a prezentat astăzi un plan de reforme fundamentale


Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi-a prezentat astazi planul de reforme, care vor permite tarii sale să devina tară candidata la Uniunea Europeana, in anul 2020. Potrivit declarației sale: „Reformele trebuie sa fie sistemice si ele vor afecta toate institutiile politice, economice si sociale deodata. Stategia 2020 conţine peste 60 de reforme. Aceste reforme si programe speciale trebuie lansate deodata.”

Poroşenko a mai spus şi ca planul sau de pace cu separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei înseamna că „partea cea mai periculoasa” a conflictului a fost depăşită. Planul pe care l-a prezentat astazi cuprinde reforme economice şi sociale, printre care lupta impotriva corupţiei, descentralizarea structurilor de putere, reformarea sistemului de impozite, reforma structurilor de „forţă” şi de securitate si căutarea obţinerii independenţei energetic. Alternativa la acest program ar fi ca „Ucraina sa ramîna singura cu Rusia”, a mai spus şeful statului ucrainean, care a anuntat că aşteapta sa se intilneasca cu presedintele Rusiei Vladimir Putin in urmatoarele trei saptamini.
Ministerul rus de externe a spus că Ucraina trebuie să îşi rezolve toate problemele pe care le are cu Rusia inainte de a se apropia de Uniunea Europeana. Presedintele Poroşenko propusese anterior închiderea graniţei cu Rusia.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG