Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Studentie.md


Invitata serii este Corina Morozan Studentie.md.

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației.

Pentru început vezi unde învaţă fetele care au luat zece pe linie la examenele de BAC. Cătălina şi Cristina au ales Moldova pentru studii, pentru ce facultăţi au optat, accesează studentie.md

La capitolul burse, Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) informează despre posibilitatea obținerii unei burse de studii în una dintre universitățile din Germania.

Tinerii pot aplica în domenii ca: științe economice, inginerie, medicină, științe sociale și politice. În afară de Germania, şi Cehia vine cu 10 burse guvernamentale pentru cetățenii Republicii Moldova. Termenul limită pentru depunerea cererilor de aplicare este 30 septembrie 2014.

Nici în acest an, universitățile din Moldova nu sunt prezente în top 800 cele mai prestigioase universități din lume. QS World University Rankings a prezentat topul universităților lumii pentru anul 2014. Primul loc în top îi revine Institutului Massachusetts din SUA, unde învață și câțiva moldoveni.

La capitolul oportunități, Incubatorul de Afaceri ASEM în parteneriat cu Compania Orange Moldova lansează Concursul “IDEI de AFACERI” Ediţia a X - a. Viitorii antreprenori pot depune dosarele în perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2014. Formularul de aplicare îl găseşti pe studentie.md

Majoritatea studenţilor de la noi aleg meserii ca economia, dreptul sau comunicarea, dar sunt şi cei care se încumetă la job-uri mai periculoase, pentru a urma un vis din copilărie. Pe unii, adrenalina acestor meserii îi fac că trăiesc cu adevărat, alţii o fac din necesitate sau lipsă de alternativă. Pe studentie.md vezi Top-ul celor 10 cele mai periculoase meserii.

La capitolul studii peste hotare, Diana Costaș, studenta noastră în România, vine cu sfaturi utile despre studiile la vecini. Vezi cum a reuşit să obţină o bursă, să aplice la stagii peste hotare şi să se implice în organizarea evenimentelor studenţeşti. Tot cu sfaturi despre studiile peste hotare, vine şi Ana Ropot, studentă în China. Ana îţi povesteşte cum e să înveţi în țara kimonourilor, să cochetezi cu jurnalismul TV și să promovezi tradițiile moldovenești, cum ar fi, portul național, la mii de kilometri distanţă.

În rest, găseşti multă informaţie utilă, doar pe Studentie.md!”

XS
SM
MD
LG