Linkuri accesibilitate

Mihai Ghimpu a fost reales preşedinte al Partidului Liberal din R. Moldova


Liderul PL nu a avut contracandidați.

La congresul PL de la Chișinău, prim-vice preşedintele partidului, Dorin Chirtoacă, a ales să rămână primar al capitalei, relatează Unimedia.

La congres au fost prezenţi liderul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa, Graham Watson, şi membri ai Partidului Naţional Liberal din România.

Dorin Chirtoacă și Anatol Șalaru au fost realeşi prim-vice preşedinţi. În aceeaşi funcţie a fost aleasă şi Corina Fusu. Vice-preşedinţi PL sunt: Veaceslav Untilă, Valeriu Munteanu, Mihai Moldovanu, Lilian Carp și Veronica Herța. Ion Apostol a fost reales în funcția de secretar general al PL.

Ultimul Congres al PL a avut loc la 26 septembrie, acum patru ani. Mihai Ghimpu este președintele PL de la înființarea partidului, din 2005, PL fiind succesorul de drept al Partidului Reformei. În iunie 2013, Partidul Liberal s-a scindat, iar„disidența” a format Partidul Liberal Reformator care se afla în actuala coaliția de guvernare de la Chișinău.

Recent, Mihai Ghimpu a acordat un interviu corespondentei Europei Libere la Chișinău Valentina Ursu

Întrebat dacă Republica Moldova este în siguranţă, ţinând cont de ceea ce se întâmplă în zonă, Mihai Ghimpu a răspuns:

„Ea n-am fost niciodată în siguranţă, dar astăzi ca niciodată, având agresiunea militară a Federaţiei Ruse în Ucraina, unde frate peste frate merge şi un stat ca Ucraina, cu 46 de milioane de cetățeni, cu industrie grea şi uşoară, cu putere militară care-i incomparabilă cu a noastră, nu pot spune. Singura noastră garanţie poate fi aderarea la NATO.”

XS
SM
MD
LG