Linkuri accesibilitate

Iurie Leancă: „prietenul nostru” Junker


Iurie Leancă la lansarea gazoductului Iaşi-Ungheni
Iurie Leancă la lansarea gazoductului Iaşi-Ungheni

Premierul şi-a exprimat încrederea că guvernul moldovean și viitoarea Comisie Europeană condusă de Jean-Claude Junker vor duce mai departe proiectele comune începute cu actuala Comisie.

Premierul Iurie Leancă și-a exprimat încrederea că guvernul moldovean și viitoarea Comisie Europeană condusă de Jean-Claude Junker vor duce mai departe proiectele comune începute cu actuala Comisie, care își încheie mandatul luna viitoare. Leancă a făcut declarația într-un comunicat de presă astăzi, la o zi după desemnarea componenței nominale a noii Comisii. În comunicat, Leancă îl numește pe Junker ”prietenul nostru”. În noua Comisie nominalizată ieri, care mai trebuie votată de Parlamentul European, nu va mai exista un comisar pentru extindere și politica vecinătății, ci un comisar pentru vecinătate și negocierile de extindere. Jean-Claude Junker a explicat deja că o extindere propriu zisă a Uniunii Europene în următorii cinci ani nu se așteaptă.

La Chișinău, Partidul Liberal Democrat al premierului Leancă a promis duminică să ducă Moldova în Uniunea Europeană până în 2020, dacă iese învingător la alegerile din noiembrie. Astăzi, noul comisar european pentru politica vecinătății, austriacul Johannes Hahn, a făcut şi el precizări în legătură cu misiunea pe care o va avea in noua sa funcţie:

„Este despre acţiuni concrete şi despre relaţii noi cu vecinii noştri si despre continuarea negocierilor necesare pentru extinderea uniunii. In ceea ce priveşte extinderea, părerea mea este ca vorbim despre calitate si nu despre viteza. De aceea va trebui să avem negocieri cu statele candidate fructuoase, sustenabile, dar în termeni de rezultat, orientate spre calitate”.

Uniunea Europeana a decis astăzi că de mâine intra în vigoare ultimul set de sancţiuni împotriva Rusiei pentru implicarea ei in violenţele din Estul Ucrainei.

Previous Next

XS
SM
MD
LG