Linkuri accesibilitate

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat că Ucraina este responsabilă de doborârea avionului malaiezian de pasageri


Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a declarat că Ucraina este responsabilă de doborârea avionului malaiezian de pasageri, accident în care au murit toate cele 298 de persoane aflate la bord. În cadrul unei întrevederi cu omologul său din Malaysia, Şoigu a argumentat că responsabilitatea guvernului de la Kiev decurge din faptul că nu a fost în stare să rezolve problemele din estul Ucrainei fără să recurgă la arme.

Ieri, Autoritatea Aviatică Olandeză a publicat concluziile preliminare ale anchetei internaţionale care a stabilit că avionul a fost lovit „de obiecte cu o mare viteză”. Este prima dată că oficial se confirmă faptul că avionul a fost doborât deşi raportul nu vorbeşte explicit de o rachetă. Şi nici nu încearcă să stabilească responsabilitatea pentru atac.

Kievul şi ţările occidentale susţin că avionul a fost doborât, probabil din greşeală, de separatiştii pro-ruşi, dotaţi cu sistem ruse de lansare a rachetelor. Separatiştii resping categoric orice responsabilitate.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG