Linkuri accesibilitate

Noi măsuri UE pentru agricultorii UE afectați de sancțiunile rusești


Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

România - una din țările cele mai puțin afectate

Uniunea Europeană și-a anunțat astăzi intenția de a debloca o sumă suplimentară de 30 milioane de euro pentru a suplimenta programele de promovare a desfacerii, pe piețele interene, a produselor agro-alimentare respinse de Rusia în urma sancțiunilor reciproce pe care Rusia și UE și le impun în cadrul crizei ucrainene.

Cu totul, cum a spus-o la Bruxelles Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloș, aflat la originea măsurii, asta ridică fondurile promoționale la 120 de milioane de euro care vor fi disponibili incepând cu anul viitor. Firmele agricole sunt invitate să ăși prezinte programele promoționale pentru a putea profita de aceste fonduri.

Dacian Cioloș a mai spus că cele mai afectate sectoare sunt cele ale producției de fructe, legume și lactate. Țările cele mai afectate de sancțiunile rusești sunt cele est-europene și cele nordice. România, însă, este foarte puțin afectată de contramăsurile rusești, întrucât Rusia nu constituie o piață importantă pentru produsele agricole și agro-alimentare din România.

Corespondentul Europei Libere la Bruxelles l-a întrebat pe Comisarul Dacian Cioloș la cât s-ar cifra pierderile agricultorilor din România în urma intrării în vigoare a sancțiunilor rusești:

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:25 0:00
Link direct

  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

XS
SM
MD
LG