Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc o reuniune a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova. La eveniment vor participa funcționari europeni, miniştri de Externe şi secretari de stat din cadrul ministerelor de externe ale statelor Uniunii Europene care fac parte din Grupul Prietenilor Republicii Moldova, co-prezidat de România și Franța.

În marginea reuniunii, comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Štefan Füle, vice-premiera moldoveană pentru Afaceri Externe şi Integrare Europeană, Natalia Gherman, și alți participanți vor susține o conferință de presă.

Oficialități moldovene de rang înalt participă astăzi la festivitățile prilejuite de Ziua cunoștințelor, în prima zi a noului an școlar.

Guvernatorul unității teritorial administrative, Găgăuz-Yeri, Mihail Formuzal, planifică să rostească o „adresare către cetăţenii Republicii Moldova” la o conferință de presă pe care o susține la Chișinău.

Președintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîșkin, se întâlnește la Paris cu președinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur. Întâlnirea are loc pe fundalul chemărilor la excluderea Rusiei din Consiliul Europei din cauza acțiunilor ei în Ucraina.

În Osetia de Nord, sunt marcați 10 ani de la atacul terorist de la școala de la Beslan.

La Bruxelles, șefa politicii externe și de securitate europene Catherine Ashton se întâlnește cu ministrul de externe iranian Javad Zarif pentru noi convorbiri pe marginea programului nuclear iranian.

La Ljubljana, în Slovenia, are loc conferința Forumul Strategic Bled 2014, la care participă numeroși oficiali din țările Europei Centrale și ai instituțiilor financiare europene.

XS
SM
MD
LG