Linkuri accesibilitate

La Chișinău încep Zilele diasporei, Zilele diplomaţiei româneşti la București, premierul turc Recep Erdogan depune jurământul de președinte

La Chișinău încep Zilele diasporei – o serie de manifestări organizate de Biroul pentru Relații cu Diaspora care vor dura până la 30 august.

La Bălți este inaugurat Proiectului Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), prin deschiderea unui prim centru privind asistenţa medicală de urgenţă. Participă autorul acestui proiect de succes din România, secretarul de stat din ministerul român de interne, Raed Arafat împreună cu oficiali guvernamentali moldoveni.

La București au loc Zilele diplomaţiei româneşti. Evenimentele diplomatice au început la 27 august și vor dura până pe 29, urmând să participe și miniștrii de externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

Cancelarul Germanei Angela Merkel găzduiește la Berlin o conferință la nivel înalt dedicată integrării europene a Balcanilor de Vest. Merkel este citată într-un interviu, spunând că această conferință va atrage atenția asupra procesului ”uitat” de extindere a Uniunii Europene.

În Turcia, premierul Recep Tayyip Erdogan depune jurământul de președinte. Politicianul de sorginte islamică aflat la conducerea țării de peste un deceniu a câștigat luna aceasta primele alegeri prezidențiale directe din Turcia. La inaugurarea sa la Ankara, va participa între alți musafiri, Edward Nalbandian, ministrul de externe al Armeniei cu care Turcia are o relație complicată.

La Beijing are loc o conferință a Organizației de Cooperare de la Șanhai, la care ia parte și șeful Statului Major al Forțelor Armate Ruse, generalul Valeri Gherasimov.

XS
SM
MD
LG