Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Premierii din R.Moldova și România inaugurează gazoductul Iași-Ungheni, miniștrii de externe din Moldova, Ucraina și Georgia la București, Anne Brasseur la Praga.

În Moldova se sărbatorește Ziua naţională. Vor avea loc manifestări în Chișnău și în mai multe oraşe din ţara.

Alături de moldoveni se va afla şi premierul socialist de la București Victor Ponta, care inaugurează împreuna cu premierul Republicii Moldova Iurie Leancă gazoductul Iași-Ungheni, care e văzut ca o sansa pentru independența energetică a Moldovei.

Pe plan internaţional toata atenţia va continua sa fie aţintită asupra Ucrainei si asupra situaţiei conflictului din est, dupa întilnirea de ieri, fata in fata a presedintelui Ucrainei cu cel al Rusiei. Cei doi preşedinți și-au dat mâna sub ochii coordonatoarei politicii externe a Eniunii Europene Catherine Ashton au dat chiar mîna.

În Ucraina, numarul morţilor din partea ucraineana depăşeste 2000, alte zeci de mii figind de teama luptelor in alte părţi ale Ucrainei sau peste graniţă.

Preşedinta Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei Anne Brasseur se afla la Praga unde a sosit luni

La Bucuresti are loc o intrevedere între ministrii de externe ai Moldovei, Ucrainei si Georgia. Romania a declarat e mai multe orica doreste sa preia iniţiativa europeana pentru aceste ţări din Parteneriatul Estic.

În Orientul Mijlociu, comunitatea intrnațională așteaptă să vadă dacă noul armistiţiu încheiat luni intre israelieni şi palestinienii din Fîşia Gaza va fi respectat.

XS
SM
MD
LG