Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Ședința guvernului Leancă, întrevedere Poroșenko-Putinla Minsk, începe a 71-a ediție a Festivalul de Film de la Veneția.

Premierul româniei Victor Ponta vine la Chişinău pentru ceremoniile de la 27 august.

Are loc şedina guvernului iar la Universitatea Liberă Internaţională se va discuta despreccontribuţia diasporei la dezvoltarea ţării de origine.

La Bucureşti începe reuniunea de două zile a diplomaţiei române la care vor participa şi miniştrii de externe din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, ţări din cadrul Parteneriatului Estic.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko se întâlneşte la Minsk cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu ocazia unui summit al Uninii Vamale, la care participă şi reprezentanţi ai Uniunii Europene - coordonatoarea politicii externe Catherine Ashton şi comisarii pentru comerţ şi energie Karel De Gucht şi Gunther Oettinger.

Discuţiile Poroşenko-Putin sunt văzute ca negocieri de pace dar aşteptările sunt mici, după cum declara duminică şi cancelul germancAngela Merkel, care tocmai se întorsese dintr-o vizită la Kiev.

Iar la Veneţia începe Festivalul Internaţional de Film, care a ajuns la a 71-a ediţie.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG