Linkuri accesibilitate

Petro Poroşenko se pregăteşte de prima întrevedere directă cu Vladimir Putin, 70 de ani de la eliberarea Parisului de sub ocupaţia nazistă

În pregătirea summitului NATO de la Cardiff, din 4-5 septembrie, ţările Baltice şi Polonia, sprijinite de Statele Unite au cerut să se dicute eventuala orientare a scutului anti-rachetă şi împotriva Rusiei.

În acest moment, scutul este conceput să intercepteze atacurile unor state incontrolabile din Orientul Mijlociu, Iran sau Coreea de Nord. În ediţia de astăzi, săptămânalul german „Der Spiegel” relatează că majoritatea ţărilor NATO, în primul rând Germania, au respins propunerea drept o provocare inutilă a Rusiei. Propunerea ar putea fi totuşi discutată după summitul Alianţei, relatează publicaţia germană.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko se pregăteşte de prima întrevedere directă cu preşedintele rus Vladimir Putin , programată să aibă loc marţi la Minsk, cu ocazia summitului Uniunii Vamale, la care participă şi reprezentanţii Uniunii Europene.

La Paris, preşedintele Francois Hollande şi primarul capitalei Anne Hiodalgo participă la ceremoniile marcând 70 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia nazistă.

Iar la Ljubliana, parlamentul va vota numirea noului premier Miro Cerar. Cerar şi partidul său de centru-stânga SMC au câştigat alegerile anticipate din iulie cu o marjă suficientă pentru a da o majoritate solidă noului guvern.

XS
SM
MD
LG