Linkuri accesibilitate

Premierul moldovean Iurie Leancă l-a primit pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin


Dmitri Rogozin la Chițcani, Tiraspol, 22 August 2014.

Șeful guvernului moldovean a spus că discuțiile cu Rogozin au fost consistente.

Iurie Leancă a convenit cu Dmitri Rogozin ca experţii din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova se se viziteze reciproc pentru a discuta încă o dată şi a vedea dacă există probleme reale sau doar probleme de ordin emotiv sau subiectiv în ce priveste embargoul produselor moldoveneşti in Federatia Rusa.

Legat de situaţia cetăţenilor Republicii Moldova care muncesc în Rusia, Leancă a spus că vicepremierul Rusiei a dat asigurări că „nu va fi o anumită atitudine discriminatorie faţă de aceştia.”

În cursul diminetii Rogozion a fost la Tiraspol unde a participat la ceremoniile de aniversare a 70 de ani de la operatiunea Iasi Chisinau din al Doilea Război Mondial si a promis că Rusia va continua să sprijine pe transnistreni.

Joi la Chișinău, vicepremierul moldovean Andrian Candu i-a spus lui Rogozin că restricţiile aplicate de Federația Rusă producției moldovenești sunt excesive, nejustificate şi contravin prevederilor acordurilor comerciale bilaterale.

„Motivele aplicării măsurilor sunt mai mult de natură politică, decât economică”, i-a spus Candu vicepremierului rus, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei.

La Tiraspol, Rogozin și delegația sa de 25 de persoane s-au întâlnit cu autoritățile nerecunoscute ale regiunii transnistrene. Vicepremierul rus le-a spus acestora că transnistrenii nu au acum posibilitatea să călătorească din cauza interdicțiilor pe care le-ar fi aplicat Ucraina, dar că „Rusia își va îndeplini obligațiile de garant al păcii în această regiune până la capăt”.

La sosirea sa joi la Chișinău, Dmitri Rogosin a fost huiduit de mai multe persoane.

XS
SM
MD
LG