Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează tabăra de vară DOR de la Costești, la Bruxelles experți UE discută din nou despre impactul sancțiunilor impuse de Rusia, În Federația Rusă se sărbătorește Ziua Drapelului.

La complexul turistic Costești, din raionul Ialoveni, Biroul pentru Relații cu Diaspora lansează oficial tabăra de vară DOR, la care participă anual copii ai moldovenilor stabiliți cu traiul în străinătate.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va ține la hoteul Jolly Alon din capitală conferinţa ştiinţifică internaţională „Eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă – operaţiunea Iaşi-Chişinău.”

La Casa Guvernului Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, convoacă o şedinţă de nivel înalt cu președinții de raioane și reprezentanţii autorităţilor publice locale. Tema nu a fost făcută publică.

La Bruxelles experții din cele 28 de țări ale UE vor discuta din nou despre impactul sancțiunilor agroalimentare adoptate de Rusia și căi de despăgubire a producătorilor europeni afectați de embargou.

În Federația Rusă se sărbătorește Ziua Drapelului.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG