Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Dmitri Rogozin la Chișinău, ambasadorul american William Moser se întâlnește cu un grup de eleve din satul Ștefănești, Premiul Libertăţii IDIS, premierul georgian Irakli Garibașvili în Armenia

Vicepremierul pentru economie, Andrian Candu îl va primi la Chișinău pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin la o ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, cerută de partea rusă pentru a lua în discuție embargo-urile rusești.

Ambasadorul american, William Moser se va întâlni la Chișinău cu un grup de eleve din satul Ștefănești, raionul Fălești care au câştigat concursul internaţional de tehnologii Technovation Challenge 2014. Ele au creat o aplicație numită Apă Pură care ajută oamenii să găsească sursele de apă potabilă cu telefonul mobil și le sugerează metode de tratare a apei poluate.

Institutul de Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS Viitorul) de la Chișinău decernează un Premiu al Libertăţii pentru contribuție la dezvoltarea, modernizarea şi europenizarea societăţii din Republica Moldova.
Asociaţia Presei Independente va da publicității un nou raport trimestrial de monitorizare a presei întitulat „Tendinţe de manipulare informaţională în mass-media”.

La Chișinău are loc conferința pedagogilor din capitală cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea noului an școlar. La reuniunea cadrelor didactice organizată de Consiliul municipal va lua parte între alți oficiali premierul Iurie Leancă.

Premierul georgian Irakli Garibașvili începe o vizită de două zile în Armenia.

În Pakistan, se așteaptă ca Parlamentul să încerce organizarea unei noi ședințe, pe fundalul amplelor proteste din centrul capitalei Islamabad, unde numeroși suporteri ai două grupări de opoziție cer demisia premierului Nawaz Sharif acuzat de falsificarea alegerilor care l-au adus la putere în 2013.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG