Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

În Georgia incepe festivalul international Kazantip, Igor Corman se întîlnește cu noul şef al misiunii OSCE la Chișinău, Islam Karimov începe o vizită în China.

Presedintele Parlamentului Igor Corman se intilneste cu noul şef al misiunii OSCE la Chisinau, ambasadorul american Michael Scanlan.

Premierul iurie Leanca are o sedinta de guvern, dar inainte va merge la o conferinta a societatii matematice din Moldova, si va inspecta santierul de reconstructie a drumului national Chisinau-Ungheni-Sculeni.

Asociatia pentru politica Externa discuta la Clubul de presa despre alegerile din 30 noiembrie iar cea mai placuta conferinta de presa de azi de la Chisinau va fi cea a sopranei Valentina Naforniţă, care va vorbi despre gala de opera pe care o va sutine duminica 24 august.

Din agenda internationala evenimentele care vor tine interesul zilei vor fi evolutiile din Ucraina unde luni forţele guvernamentale au purtat lupte de strada in centrul Luganskului impotriva separatistilor pro-rusi.

La Moscova se anunţa un acord in legatura cu cine va inspecta cele aproape 300 de camioane cu ajutoare umanitare rusesti destinate estului Ucrainei.

Dupa ce marți a incetat acordul de oprire a focului intre gruparea Hamas din Fisia Gaza si Israel au avut loc si primele violente.

Presedintele Uzbekistanului Islam Karimov incepe o vizita in China.

In Georgia incepe festivalul international Kazantip in localitatea de la Marea Neagra Anaklia. Festivalul era celebru in Crimeea, dar odata cu anexarea ei la Rusia, organizatorii s-au mutat in mai prietenoasa Georgie. Festivalul tine pînă la sfîrşitul lunii.

XS
SM
MD
LG