Linkuri accesibilitate

Declaraţii contradictorii despre vehiculele blindate ruseşti "distruse" de aramata ucraineană


Casa Albă a declarat că nu poate confirma relatările că armata ucraineană ar fi distrus un convoi rusesc de vehicule blindate , care ar fi intrat abuziv în Ucraina, joi.

Dar a reafirmat că Rusia nu are dreptul de a trimite „vehicule, personal sau transporturi” în Ucraina fără aprobarea Kievului.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko declarase vineri să armata ar fi distrus parte dintr-un convoi rusesc de blindate care ar fi pătruns în Ucraina cu o noapte în urmă.

Armata ucraineană nu a dat nici o informaţie despre unde s-ar afla resturile vehiculelor distruse.

Vineri, secretarul general NATO Andres Fogh Rasmussen afirmase că alianţa a observat „incursiunea „ rusă în Ucraina. Şi a calificat acţiunea drept o dovadă că Rusia „continuă acţiunile de destabilizare a Ucrainei”.

Ministerul rus al apărării, pe de altă parte, a respins toate relatările privind convoiul militar, parţial distrus, drept „o invenţie” a armatei ucrainene.

Iar ministerul rus de externe a afirmat că este încă o încercare de a bloca intrarea în Ucraina a ajutoarelor umanitare trimise de Rusia pentru locuitorii din estul Ucrainei, care suferă de luni de zile de pe urma luptelor dintre separatiştii pro-ruşi şi armata ucraineană.

Mai mult, Moscova a acuzat armata ucraineană că şi-a intensificat ofensiva în estul ţării tocmai pentru a bloca ruta stabilită cu Kievul pentru convoiul umanitar rusesc.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG