Linkuri accesibilitate

Dumitru Budianschi: „Problema noastră la impozitarea a ceea ce ţine de transport este că nu avem o abordare integratoare”


Despre noua lege referitoare la înregistrarea autoturismelor cu un director de proiect de la Expert-Grup.

Autoturismele aduse de peste hotare pot rămâne neînregistrate pe termen nelimitat în Republica Moldova, în conformitate cu o lege intrată pe 11 august în vigoare. Acum doi ani, în noiembrie 2012, autorităţile restricţionaseră la 180 de zile termenul legal rezervat înmatriculării acestora, dar se pare că s-au răzgândit şi au anulat recent restricţia, spre surprinderea economiştilor care prevestesc o gaură de sute de milioane la buget. De ce a fost nevoie de anulat o restricţie care, la vreme introducerii, era descrisă ca măsură de contracarare a unui soi de evaziune la care recurgeau foarte mulţi cetăţeni pentru a scăpa de cheltuieli în plus la importul unui autoturism? Cine şi ce câştigă din această acţiune, cel puţin aparent nechibzuită, a guvernului? Ce câştigă şi ce pierde bugetul? Întrebări la care căutăm răspuns într-o discuţie cu Dumitru Budianschi, director de programe la Centrul Analitic Independent ,,Expert-Grup.

Europa Liberă: Este bine ştiut faptul că în Moldova circulă acum foarte multe maşini cu numere de înmatriculare străine – mai ales lituaniene în ultima vreme. Proprietarii lor s-au folosit de o portiţă legală pentru a le introduce în ţară fără să achite accize şi fără să le înregistreze. Au un câştig şi de o mie, şi de două, şi de trei mii de euro. Ce motiv plauzibil poate să existe pentru guvern să fi anulat o interdicţie introdusă în urmă cu doi ani tocmai pentru a-i determina pe aceşti „şmecheri” să nu mai fie chiar aşa de şmecheri şi să-şi înregistreze autoturismul?

Dumitru Budianschi
Dumitru Budianschi

Dumitru Budianshi: „Este greu de înţeles motivul. Argumentul că aceasta o să aducă mai mulţi bani la bugetul statului probabil nu este unul valid. Dacă faceţi o analiză foarte scurtă, un sumar al cifrelor o să vă daţi bine seama că de fapt sunt pierderi în buget şi destul de consistente.”

Europa Liberă: Să înţelegem că Serviciul Vamal şi Ministerul Finanţelor, instituţiile care au propus această anulare, mint când spun că vor fi adunaţi mai mulţi bani la buget?

Dumitru Budianshi: „Nu aş spune că mint. Poate nu au calculat bine. noi avem tradiţia de a adopta legi fără analiză.”

Europa Liberă: Dar cum pot pretinde aceste instituţii că ar trebui să le credem că bani vor fi mai mulţi dacă se ştie că cheltuielile suportate la înregistrare, la plata accizelor sunt de multe ori comparabile cu valoarea maşinii la cumpărare?

Dumitru Budianshi: „Daţi să analizăm câteva cifre. Pentru un autoturism cu capacitate minimă, de până la o mie de centimetri cubi pe benzină, este nevoie de 400 de euro ca să înregistrezi maşina. Aceasta este cea mai mică acciză de înregistrare în Republica Moldova. Pentru ca să circuli pe Carte Verde, pe vinietă în Republica Moldova ar fi necesar 100 de euro pe an. Deci, patru ani poţi să circuli din suma aceasta de 400 de euro. Şi am spune că la această minimă sumă poate mare interes nu ar fi şi pot să explic din ce cauză.

Uitaţi-vă ce se întâmplă la autoturismele cu capacitate de peste o mie de centimetri cubi. În acest caz puteţi să circulaţi 7,8 ani. Pentru autoturismele cu capacitate mai mare de 1500 de centimetri cubi puteţi circula 16 ani, iar pentru celelalte automobile – 39 de ani. Despre cele cu diesel, nici nu mai vorbesc, sunt 33 de ani pentru mașinile cu capacitate de peste 2500. Care este calculul economic atunci când noi vorbim despre venituri suplimentare? Este evident că eu o să plătesc 100 de euro în fiecare an decât să plătesc 3300 de euro pentru ca să înregistrez maşina în ţară.”

Europa Liberă: Dacă lucrurile sunt atât de evidente, revin la întrebarea mea, ce motiv ar fi putut avea Guvernul ca să anuleze restricţia? Unii cred că e lobby al posesorilor de automobile neînregistrate, care, e adevărat, sunt mulţi încă.

Dumitru Budianshi: „Aş putea să bănuiesc că desigur este un avantaj pentru aceşti cetăţeni. Dacă ei sunt cetăţeni ai Republicii Moldova şi se contează pe un beneficiu politic, atunci, da, desigur, s-a făcut o acţiune în favoarea acestor cetăţeni. Nu vreau să spun că de mâine toţi cetăţenii nu vor înregistra maşinile în Republica Moldova.

Aici apare o altă problemă. Totuşi trebuie să ai pe cineva sau tu să fii cel care, într-o formă sau alta, să ai permis de şedere într-o altă ţară. Ceea ce nu pentru toţi este posibil. Dacă să facem o analiză foarte sumară, nu putem să ne aşteptăm că anul acesta sau anul viitor nimeni nu o să înregistreze maşini în Republica Moldova.”

Europa Liberă: Probabil că sunt oameni care vor să doarmă liniştit şi îşi vor înregistra maşina.

Dumitru Budianshi: „Ideea e că nu încalci nici o lege. Adică poţi să faci, dacă ai posibilitate. Haideţi să judecăm altfel. Pentru câţiva s-a deschis această oportunitate. Câţi din ei vor fi? 10 la sută, 5 la sută. Numai 5% deja e o pierdere de aproximativ 30 de milioane de lei la buget, iar suma se dublează dacă vorbim de 10 la sută. Noi nu cunoaştem numărul de persoane care vor folosi această „portiţă”. Însă cifrele marginale dacă le calculăm vedem că nu există mare logică, din punct de vedere financiar. Mă refer la argumentul că vor fi mai mulţi bani la buget. Dar nu vor fi.

Cel mai mare risc este pentru primul an. Dacă cineva nu doreşte să înregistreze maşina în Republica Moldova are şi unele dezavantaje. Dacă el o să vrea să vândă maşina o să fie greu să găsească cumpărător în Republica Moldova fiindcă va fi nevoie să o înregistreze. Dacă timp de patru ani nu a înregistrat maşina, achitând anual câte o sută de euro, plus Cartea Verde pentru a putea folosi maşina în Moldova, iar ulterior vrea să o vândă unui cetăţean care locuieşte în ţară şi nu are această posibilitate legală să o înregistreze în altă parte, atunci va trebui să o înregistreze. În asemenea cazuri e vorba de o plată dublă.

Timp de patru zile a plătit 800 de euro pentru vinietă şi Carte Verde, după care oricum trebuie să înregistreze maşina. În urma aplicării acestei modificări este un pericol mai mare pentru primii ani. Iar valoarea pierderii în buget depinde de câţi cetăţeni o să-şi găsească această posibilitate de a circula cu maşini procurate peste hotare şi cu proprietari fictivi sau nefictivi din alte ţări.”

Europa Liberă: Decizia de a anula termen limită de 180 de zile într-un an, în care puteau circula cu aceste maşini posesorii lor, a fost criticată mai înainte şi de fostul ministru al finanţelor, Veaceslav Negruţă. Să presupunem că ar fi o persoană interesată, pentru că, într-un fel, e părintele acelei restricţii de acum doi ani. Veaceslav Negruţă crede că e vorba şi de un lobby în favoarea companiilor de asigurare. În opinia Dvs. ar exista acest lobby?

Dumitru Budianshi: „Nu pot să mă pronunţa dacă este sau nu un lobby pentru aceste companii. Companiile de asigurare, în cazul de faţă, desigur că şi-au deschis piaţa, care a devenim mai mare. În ce măsură mai mare rămâne de văzut. Nu întotdeauna este bine să ai Carte Verde pentru Republica Moldova, pentru că, bunăoară, în multe ţări din UE procurând Cartea Verde poţi să circuli în toată Europa. Trebui de analizat cât de avantajate sunt companiile de asigurare. Evident că piaţa pentru ei s-a lărgit şi asta reprezintă potenţiale venituri.”

Europa Liberă: Domnul Negruţă spune foarte clar că dacă înregistrezi autoturismul, aşa cum e acum, achiţi în buget, dacă nu înregistrezi, aşa cum s-a decis, achiţi pentru Carte Verde şi evident nu în buget, banii se duc la companiile de asigurări.

Dumitru Budianshi: „Este vorba despre două tipuri de plăţi total diferite. Este important de văzut care a fost argumentarea şi nu doar argumentarea acestei măsuri. Problema noastră, în final, la impozitarea a tot ceea ce ţine de transport este faptul că noi nu avem o abordare integratoare asupra acestui fenomen. Avem, în general, ca tipuri de impozite şi ca practică aplicată în UE, câteva tipuri de impozitare.

Este o taxă la înregistrare, sunt plăţile pentru drum sau taxe de circulaţie, sunt accizele incluse în carburanţi, sunt impozite pentru proprietate, adică dacă ai maşină deja plăteşti un anumit impozit şi mai sunt aceste accize cum în Republica Moldova şi TVA cum în alte ţări. Există un complex întreg de impozite ce se aplică unui obiect de impozitare. Ar fi fost logic, dacă se făcea o analiză detaliată asupra acestui buchet de impozitare, şi să se vadă ce se doreşte prin această impozitare, care este scopul.”

Europa Liberă: Dacă se făcea această analiză credeţi că era această decizie?

Dumitru Budianshi: „Cred că nu. trebuie să ajungem la concluzia pentru ce impozităm autoturismele. Care este scopul. Dacă trebuie să aducem bani la buget, atunci trebuie să vedem exact în ce măsură acesta este un obiectiv. Mai este un alt obiectiv, cel legat de mediu, care este unul destul de important pentru Republica Moldova. Maşinile sunt principala sursă de poluare. E nevoie să rezolvăm şi această problemă. În majoritatea ţărilor din UE principala sursă de luptă cu poluarea este forma de impozitare a autoturismelor. Avem foarte mult de lucru. Este un haos total. Mergem din inerţia formată zeci de ani în urmă şi nimeni nu vrea să pună o bază argumentată.”

Europa Liberă: Aţi putea estima pierderile pe care le va suporta bugetul în urma acestei decizii?

Dumitru Budianshi: „Nu pot să ştiu câte persoane vor beneficia în urma acestei decizii. Dacă 10%, anul viitor, vor utiliza această portiţă bugetul Republicii Moldova va pierde circa 60-70 de milioane de lei. Dacă mai mulţi, respectiv şi suma se dublează. După cum vedem avem destul de multe maşini cu numere de înmatriculare din UE, în special. Probabil numărul lor va creşte posibil şi mai mult de 10 la sută.”

XS
SM
MD
LG