Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Partidul Acțiunea Democratică organizează o conferință de presă pe tema recentelor proteste ale fermierilor față de politicile guvernamentale. În ultimele zile, politicienii puterii au făcut apel la protestatarii din nordul țării să se calmeze și au promis că Parlamentul va discuta căi de compensare pentru embargoul rusesc de îndată ce va reveni din vacanță.

Rusia își continuă efortul de consolidare a structurilor de cooperare post-sovietice, pe fondul tensiunilor în creștere în relația cu Occidentul. Președintele Almazbek Atambaiev al Kirghistanului se va întâlni astăzi cu președintele rus Vladimir Putin la reședința de vară de la Soci, urmând să discute posibila aderare a țării central-asiatice la Uniunea Vamală și spațiul economic eurasiatic dominate de Rusia.

La Stockholm are loc o conferință internațională pe tema căilor de depășire a urmărilor crizei economice internaționale. Întrunirea este găzduită de ministrul de finanțe al Suediei, Anders Borg, și îi are printre oaspeții de vază pe vicepreședintele Băncii centrale a Statelor Unite, Stanley Fischer, și pe guvernatorul Băncii centrale a Suediei, Stfan Ingves.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG