Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata serii este directoarea săptămînalului, Lucia Bacalu

633 de micuţi din clasa a I-a din raionul Nisporeni vor primi la 1 septembrie câte un ghiozdan cu rechizite şcolare. Aceste daruri au ajuns la Nisporeni graţie unei donaţii a Consiliului Judeţean Timiş din România, cu care Nisporeniul s-a înfrăţit acum câteva luni. Valoarea totală a donaţiei este de 6700 euro.

„Piaţa locurilor de muncă, Ungheniul este fruntaş, Nisporeniul este codaş.” Numărul locurilor de muncă vacante din Ungheni depăşeşte de zece ori numărul de locuri vacante din Nisporeni. Sunt datele Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă. Astfel, la ora actuală sunt înregistrate la Ungheni 402 locuri vacante, la Nisporeni doar 60. Raionul Călăraşi ocupă poziţia de mijloc, cu 177 de posturi vacante. La mare căutare în cele trei raioane sunt croitorii - cusători.

Timp de două luni Crucea Roşie din Ungheni a organizat mai multe activităţi menite să atragă atenţia oamenilor asupra unei probleme majore cu care se confruntă societatea – violenţa împotriva copiilor. Campania s-a încheiat săptămâna aceasta cu câteva flash mob- uri, organizate de însăşi copiii.

„Sper că am reuşit să sensibilizăm societatea iar în urma acestor activităţi se vor reduce cazurile de violenţă împotriva copiilor” a declarat pentru Expresul, Elena Gavrişov, preşedinta Crucii Roşii din Ungheni.

XS
SM
MD
LG