Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin a cerut restricţionarea importurilor agricole din țările ce au impus sancțiuni Rusiei


Președintele Vladimir Putin a cerut prin decret agențiilor guvernamentale să restricționeze importurile agricole și alimentare din țările care au impus sancțiuni Rusiei. În decretul publicat de Kremlin se spune că asemenea importuri vor fi „interzise sau limitate” pentru un an. Documentul nu dă numele vreunei țări sau produs anume, dar ordonă agențiilor guvernamentale să facă ele o listă. Ministrul adjunct al economiei, Alexei Lihaciov a declarat agenției Interfax că lista este deja gata și trebuie aprobată de guvern.

Săptămâna trecută, Uniunea Europeană și Statele Unite au aplicat sancțiuni economice Rusiei din cauza politicii ei față de Ucraina.

Rusia a restricționat deja în ultimele luni și săptămâni importul fructelor și conservelor din Moldova, a legumelor din Polonia, a produselor lactate și sucurilor din Ucraina, a cărnii de vită din Australia și a amenințat să restricționeze importul fructelor din Grecia și cărnii de pui din Statele Unite. Banca Centrală a Rusiei citată de Interfax a avertizat marți că interdicția unor asemenea importuri poate facă mai dificil controlul asupra inflației.

XS
SM
MD
LG