Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda presedintelui Moldovei este de notat intrevederea pe care domnul Nicolae Timofti o va avea la prinz cu ambasadorul Michael Scanlan, noul şef al misiunii OSCE la Chisinau. Sosirea domnului Scanlan in Moldova vine intr-un moment cit se poate de complicat al relatiilor dintre Chisinau si Tiraspol, dar si dintre Chisinau si Moscova, dupa mesajele transmise ieri si alaltaieri de Ministerele de externe din cele doua ţari pe tema transnistreana…

Asociaţia PromoLex si Asociatia pentru guvernare eficienta si responsabila organizaza o conferinta de presa pe tema reformei in justitie si a restanţelor pe care le vad reprezentantii societăţii civile.

Pe plan international, dupa armistiţiul dintre Israel si palestinienii din Fişia Gaza, care ar trebui sa dureze 72 de ore, atenţia lumii ar putea sa revina astazi asupra Ucrainei si a situaţiei refugiatilor din estul Ucrainei. Potrivit estimarilor, de la inceputul anului si pina acum cam o jumatate de million de oameni au plecat in bejenie din cauza conflictului armat. Unii au plecat spre est, spre Rusia, altii, spre Vest, spre Kiev si zona vestica a ţării. Pentru toţi situatia incepe sa devina complicată, odata cu prelungirea acestui conflict si cu apropierea toamnei.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov se va afla astazi si miine la Astana, in Kazahstan, tara care, impreuna cu Belarus si Rusia formeaza Uniunea Vamala în care se aşteaptasa intre in Armenia.

In Japonia se comemoreaza astazi atacul de la Hiroşima.

La capitolul evenimente culturale este de notat deschiderea Festivalului International al Filmului de la Locarno. Festivalul dureaza zece zile si invitatul de onoare al festivalului va fi anul acesta regizorul Roman Polanski.

Previous Next

XS
SM
MD
LG