Linkuri accesibilitate

Eliberarea anevoioasă a actelor


O oră şi jumătate de aşteptare e cam mult pentru un om grăbit, care are o slujbă.

Ai fost la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei, ai plătit taxa, te-ai fotografiat, ţi-au luat amprenta digitală şi deja te vezi cu paşaportul biometric în mînă? Nu, nu e chiar aşa. Mai ai de trecut un obstacol care se numeşte ELIBERAREA ACTELOR. Şi acest obstacol te poate enerva binişor.

Am venit şi eu marţi, la Serviciul de Evidenţă de pe strada Independenţei, să-mi iau jinduitul paşaport biometric şi… am rămas cu ochii boldiţi: făceau coadă acolo vreo 30 de oameni! Apoi mi-am revenit niţel în fire, zicîndu-mi că un document gata ar trebui să fie eliberat într-o clipită. Dar am greşit şi am aşteptat o oră şi jumătate.

În primul rînd, actele erau eliberate mult mai lent decît îmi imaginasem. În al doilea rînd, funcţionara a dispărut pentru 20 de minute, lăsîndu-ne pe toţi într-o stare de prostraţie. Cică trebuia să mai facă ceva. De parcă noi nu trebuia să facem nimic. În al treilea rînd, erau acolo mulţi oameni vîrstnici, bolnavi, cărora le dădeam voie să intre în mirificul cabinet înaintea mea. Şi uite aşa a trebuit să aştept o oră şi jumătate!

„Păi, asta e un fleac! Eu am aşteptat tocmai două ore să mi se elibereze paşaportul!” mi-a spus cu o uşoară invidie o colegă de breaslă mai tînără.

Ei bine, vreau să zic că o oră şi jumătate de aşteptare e cam mult pentru un om grăbit, care are job, dar şi pentru un om în etate, care are probleme de sănătate. Repet, e vorba de eliberarea unor acte gata. Nu ar trebui să dureze atîta procedura asta. Şi dacă durează, mie unuia mi se pare că nu se munceşte eficient. Nu se munceşte eficient într-o instituţie de stat. Şi asta e regretabil, căci noi ne integrăm viforos în UE…

XS
SM
MD
LG