Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Oastea Moldovei”


Invitatul de astăzi este Ion Vulpe, redactorul șef al revistei ministerului apărării.

„Tema principală a acestei ediţii este organizarea şi petrecerea exerciţiului tactic „Sub cer senin 2014” de către Armata Naţională. exerciţiul a avut loc la Centrul de instruire a brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din Bălţi. de ce sunt importante aceste aplicaţii? Deoarece după o perioadă de câteva luni de pregătire militarii care vor merge în zona de securitate au posibilitatea să organizeze aceste aplicaţii pentru a verifica coeziunea şi acţiunile lor în mai multe circumstanţe. În acest exerciţiu tactic au fost implicate mai multe genuri de armă, cu implicarea şi a trupelor de carabinieri, şi a SIS pentru a verifica coeziunea interdepartamentală. Concluziile comandanţilor unităţii militare din Bălţi, dar şi a comandantului Armatei sunt că militarii implicaţi au făcut faţă tuturor cerinţelor, astfel cu pregătirea necesară vor merge în zona de securitate unde vor activa pe post de pacificatori.

Apropo de pacificatori, mâine este Ziua forţelor de menţinere a păcii.

În acelaşi număr de revistă mai publicăm şi un articol interesant despre Andrei şi Ion Gherman, doi militari în termen, originali din localitatea Oniţcani, Criuleni, ambii îndeplinesc serviciul militar în aceeaşi zonă de securitate fiind pacificatori.

Deoarece în ultima perioada militarii Armatei Naţionale, mai ales cei în termen, au condus de mai multe ori tehnica militară din dotarea Armatei am decis să publicăm şi un reportaj cu titlul semnificativ „Când blindatele lasă loc de emoţii”. Militarii vorbesc despre sentimentele care le încearcă şi despre abilităţile pe care le-au obţinut în Armată în cadrul serviciului militar.

Avem şi un reportaj despre un militar al Armatei Naţionale care se în misiunea internaţională sub egida ONU din Sudanul de Sud. Este vorba despre capitanul Vasile Mirca. El povesteşte despre condiţiile în care activează pacificatorii în cadrul misiunilor sub egida ONU şi despre care sunt abilităţile.

Şi pentru că vorbim despre militari, ne-am gândit că părinţilor le-ar fi interesant să afle cum copiii lor, adică militarii în termen, sunt trataţi în Spitalul Clinic Militar al Armatei Naţionale. Publicăm un articol în care relatăm despre condiţiile în care sunt trataţi militarii, cum sunt diagnosticate maladiile şi tot ce ţine de acest proces.”

XS
SM
MD
LG