Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


A început înscrierea la studii în România, se încheie luna sfântă musulmană Ramadan, astăzi se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu ţine o conferinţă de presă de bilanţ, despre situaţia economică şi politică a ţării în timp ce vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, prezintă în altă conferinţă de presă activitatea fracţiunii PLDM în actuala sesiune parlamenta

A început înscrierea la studii în România. Pentru anul de studii 2014-2015 , numărul burselor a fost redus la 5 mii faţă de 2013-2014, când România oferise 5.500 de burse.

În estul Ucrainei, experţii din Olanda, Australia şi Malaiezia aşteaptă acum o decizie a parlamentului de la Kiev care să le garanteze accesul liber în zona unde se află rămăşiţele avionului malaiezian de pasageri, prăbuşit cu peste o săptămână în urmă cu 298 de persoane la bord. În zona Doneţk au reizbucnit luptele între armata ucraineană şi separatişti pro-ruşi.

Ministrul de externe al Canadei începe o vizită oficială în China .

Se încheie luna Ramadan-ului cu aşa numita sărbătoare a zahărului, Eid al-Fitr.

Iar astăzi se împlinesc 100 de ani de la izbucnirea Primului Război Mondial. Europa Liberă marchează evenimentul o serie de materiale multimedia. Între altele, cărţi poştale de pe front, o colecţie privată prezentată pentru prima dată astăzi, pe pagina noastră de internet europaliberă.org

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG