Linkuri accesibilitate

Deputaţi amendaţi


Într-o pauză a lucrărilor Parlamentului...
Într-o pauză a lucrărilor Parlamentului...

Absenţele nemotivate sînt inadmisibile într-o instituţie ca Parlamentul.

Am rîs cu poftă, am rîs din tot sufletul, la auzul ştirii că deputaţii - care au plecat prematur în vacanţă - vor fi amendaţi cu cîte 50-70 de lei. Ştirea e într-adevăr haioasă, amuzantă. Mi-am imaginat pe loc suferinţa parlamentarilor care vor trebui să plătească tocmai 70 de lei pentru absenţa nemotivată. Greu le va fi pesemne sărmanilor oameni!

Să revenim însă în albia seriozităţii. Amenda asta e cam lipsită de sens, căci ea nu are cum să-i responsabilizeze pe deputaţii care vor mai repede să ajungă pe plajă sau care pur şi simplu nu vor să vină.

Ca să existe un efect, ar trebui amenda asta să fie de vreo 10 mii de lei. Atunci, poate, toţi solii poporului vor simţi nevoia să nu lipsească nemotivat. Dar cu 50-70 de lei nu vei schimba nimic, doar vei provoca rîsul publicului.

Ar mai trebui spus iată ce. Munca asta de sol al poporului, de mare conducător şi stăpîn al atîtor destine, ar trebui luată în serios de către parlamentari. Munca asta necesită mai multă sobrietate decît cea pe care o vedem noi în legislativul moldovenesc. Ar trebui date uitării galele de box şi bălăcărelile. Oamenii aceştia trebuie să soluţioneze problemele stringente ale ţării, nu să se comporte ca nişte huligani.

Revenind la absenţele nemotivate, acestea mi se par inadmisibile într-o instituţie ca Parlamentul. Păi, pentru ce ai mai cerut sprijinul maselor în alegeri? Ca să lipseşti nemotivat? Mai bine renunţă la mandatul de deputat şi stai acasă pe cuptor, frecînd berbunca. În Parlament ar trebui să se muncească cu acribie, cu o poftă pe care amenzile de 50 de lei nu au cum s-o alimenteze, fireşte.

XS
SM
MD
LG