Linkuri accesibilitate

Preşedintele Nicolae Timofti a pledat pentru deschiderea unui birou permanent NATO la Chişinău


Preşedintele Nicolae Timofti a pledat pentru deschiderea unui birou permanent NATO la Chişinău, argumentând că ar contribui „semnificativ la desfăşurarea programelor de cooperare bilaterală”. În cadrul întâlnirii de la Chişinău cu preşedintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley, Nicolae Timofti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evoluţia situaţiei din Ucraina şi, relatează Moldpres, a declarat că mizează pe sprijinul NATO în vederea consolidării capacităţii de apărare şi asigurare a securităţii Republicii Moldova.

Preşedintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley, a arătat, pe de altă parte, că nu există incompatibilități între statutul de neutralitate al Republicii Moldova şi dezvoltarea unui parteneriat cu Alianţa Nord-Atlantică.

„NATO respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Autorităţile de la Chişinău urmează să stabilească nivelul de cooperare cu Alianţa. În ce ne priveşte, dorim să contribuim la consolidarea securităţii naţionale a Republicii Moldova”, a spus Hugh Bayley, citat de agenţia Moldpres.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG