Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova se afla preşedintele Adunarii Parlamentare a Alianţei Nord Atlantice, Hugh Bayley, care se va intilni in cursul diminetii cu presedintele Parlamentului de la Chisinau, Igor Corman.

Mai multe organizatii ale societăţii civile din Moldova, precum Consiliul Naţional pentru Participare, Consiliul ONG, Coaliția pentru Alegeri Libere si Corecte, Alianţa Anti-Corupţie, işi vor prezenta astazi concluziile fata de activitatea parlamentara din sesiunea ce se incheie.

Curtea de Conturi isi va prezenta si ea raportul despre activitatea autorităţilor locale din Teleneşti..

Pe plan internaţional, Comisia Europeana mai are o zi pina cind va trebui sa vina cu o noua listă de persoane din Rusia si din partea separatistilor din estul Ucrainei asupra carora sa fie impuse sancţiuni individuale si cu o propunere concreta despre sancţiuni noi si mai puternice asupra Rusiei, asa cum cum au decis ieri, ministrii de externe din tarile comunitare.

Ministrul polonez de externe Radoslav Sikorski a declarat marți, dupa sedinta ministrilor de externe comunitari, „Pina joi, 24 iulie, Comisia Europeana va prezenta propunerile sale pentru sancţiuni in domeniul exportului de arme, serviciilor financiare, tehnologiilor sensibile si sectorului energetic. Acesta este un pachet puternic – mai puternic decit tot ce a fost pina caum. Am aprobat sancţiuni noi asupra unor persoane, separatistii si sponsorii lor ruşi...”

La Bruxelles are loc ședința Consiliului General si o intilnire intre Uniunea Europeana si tarile din grupul ASEAN.

Consiliul de Securitate ONU discuta situatia din Irak.

Desigir, sunt de urmarit si declaratiile ce vor fi facute in Orientul Mijlociu, dinspre partea israeliană si palestiniana, in legatura cu propunerea de pace avansata de Egipt.

XS
SM
MD
LG