Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin: Rusia va răspunde „adecvat” la mişcările NATO


Vladimir Putin la şedinţa Consiliului de Securitate de la Kremlin, 22 iulie 2014
Vladimir Putin la şedinţa Consiliului de Securitate de la Kremlin, 22 iulie 2014

Liderul de la Kremlin a ţinut un discurs la Consiliul de Securitate al Rusiei, aducând noi critici Occidentului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat ţările NATO să nu îşi întărească poziţiile din apropiere de graniţele ţării sale. Într-un discurs la Consiliul de Securitate al Rusiei, Putin a spus că ţara sa trebuie să răspundă „în mod potrivit şi adecvat” la mişcările Alianţei Nord-Atlantice şi a criticat din nou scutul defensiv din Europa, care, în opinia lui, „nu este altceva decât un sistem ofensiv”. Elemente ale scutului vor fi amplasate în Romania şi Polonia.

Putin a recomandat de asemenea şi întărirea potenţialului de apărare al Rusiei „inclusiv în Crimeea şi Sevastopol, unde Rusia a construit sisteme defensive pornind de la zero”.

Putin a criticat Alianţa Nord-Atlantică spunând din nou că o ţară ce aparţine acestei alianţe „renunţă la o parte din suveranitatea sa” şi interesele Alianţei „nu sunt întotdeauna în favoarea fiecărui membru al NATO”.

Putin a lăudat rezoluția Consiliului de Securitate ONU, care cere Ucrainei să negocieze un acord de încetare a focului, pe perioada investigaţiilor. Liderul de la Kremlin a criticat Occidentul şi pentru ceea ce el considera a fi influenta lui în „revoluțiile colorate”, spunând că cetăţenii Rusiei nu vor accepta niciodată activităţi politice care să ducă la „înlăturarea guvernului şi care să fie sponsorizate din afara ţării”.

XS
SM
MD
LG