Linkuri accesibilitate

Bulgaria se îndreaptă spre alegeri anticipate


Săptămâna trecută Parlamentul, practic, nu a funcționat în urmă neparticipării la ședințe a deputaților din partidul GHERB.

Adunarea populară trebuie să voteze miercuri demisia guvernului Plamen Oreșearski. Săptămâna trecută Parlamentul, practic, nu a funcționat în urmă neparticipării la ședințe a deputaților din partidul GHERB al ex-premierului Boiko Borisov și a ultranaționaliștilor din „Ataka”. Din lipsa cvorumului nu a putut fi dezbătută propunerea privind actualizarea bugetului.

Speakerul Mihail Micov a constatat că în aceste condiții activitatea celui de al 42-lea Parlament practic s-a încheiat.

Plamen Oreșearski va putea depune demisia guvernului pe data de 23 iulie. Pe 21 urma să-și reia activitatea banca KTB, ceea ce, însă, nu s-a întâmplat. Agravarea crizei bancare l-a făcut pe ex-premierul Ivan Kostov să avertizeze că unele forțe încearcă destabilizarea financiara a țării și ieșirea din Consiliului monetar având drept urmare deprecierea bruscă a monedei naționale – leva.

Socialiștii au respins ideia guvernului privind majorarea datoriei de stat cu echivalentul a aproximativ 2,8 miliarde euro acceptând numai actualizarea, cu 115 de milioane de euro, a bugetului Casei naționale de sănătate. În acest mod ei au trecut practic în opoziție. De alta parte se conturează o coaliție neoficială GHERB-partidul turc. Fără a se consulta cu socialiștii premierul a propus drept candidat la postul de comisar european de politică externă actualul comisar pentru crize umanitare Cristalina Gheorghieva.

Ex-premierul Borisov a găsit cuvinte de laudă pentru Oreșearski după ce timp de un an a criticat toate deciziile primului ministru. Borisov a declarat că poate oferi lui Oreșearski postul de ministru de finanțe în viitorul său guvern.

Liderul Partidului turc Liutfi Mestan a respins într-un mod categoric speculațiile privind posibila formare a unei noi majorități în cadrul actualului Parlament. După el se va

Adunarea populară trebuie să voteze miercuri demisia guvernului Plamen Oreșearski. Săptămâna trecută parlamentul practic nu a funcționat în urmă neparticipării la ședințe a deputaților din partidul GHERB al ex-premierului Boiko Borisov și a ultranaționaliștilor din „Ataka”. Din lipsa cvorumului nu a putut fi dezbătută propunerea privind actualizarea bugetului.

Speakerul Mihail Micov, a constatat că în aceste condiții activitatea celui de al 42-lea parlament practic s-a încheiat.

Plamen Oreșearski va putea depune demisia guvernului pe data de 23 iulie. Pe 21 urma să-și reia activitatea banca KTB cea ce însă nu s-a întămplat. Agravarea crizei bancare l-a făcut pe ex-premierul Ivan Kostov să avertizeze că unele forțe încearcă destabilizarea financiara a țării și ieșirea din consiliului monetar având drept urmare deprecierea bruscă a monedei naționale – leva.

Socialiștii au respins ideea guvernului privind majorarea datoriei de stat cu echivalentul a aproximativ 2,8 miliarde euro acceptând numai actualizarea, cu 115 de milioane de euro, a bugetului Casei naționale de sănătate. În acest mod ei au trecut practic în opoziție. De alta parte se conturează o coaliție neoficială GHERB-partidul turc. Fără a se consulta cu socialiștii premierul a propus drept candidat la postul de comisar european de politică externă actualul comisar pentru crize umanitare Cristalina Gheorghieva.

Ex-premierul Borisov a găsit cuvinte de laudă pentru Oreșearski după ce timp de un an a criticat toate deciziile primului ministru. Borisov a declarat că poate oferi lui Oreșearski postul de ministru de finanțe în viitorul său guvern.

Liderul Partidului turc Liutfi Mestan a respins într-un mod categoric speculațiile privind posibila formare a unei noi majorități în cadrul actualului parlament. După el se va merge spre alegeri anticipate pe data de 5 octombrie.

Previous Next

XS
SM
MD
LG