Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

De luni, 21 iulie, intră în vigoare embargoul impus de agenția fitosanitară rusă Rosselhoznadzor pe importul de fructe din Moldova, din cauza încălcării repetate a normelor sanitare, informează Interfax. Decizia embargoului a fost anunţată vineri 18 iulie. Tot vineri, guvernul de la Chisinau a anunţat că va solicita UE să ridice cotele pentru exporturile fără taxe de fructe moldoveneşti, pentru a compensa partial efectele embargoului rusesc.

De luni începe admiterea la medicină. Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” are anul acesta 700 de locuri, dintre care 475 la buget şi 225 în bază de contract. 45 de locuri la buget vor fi oferite pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raioanele de est ale ţării.

Analiştii de la „Expert Grup” se vor ocupa de perspectivele economice ale raioanelor din estul ţării.

Actualitata internatională rămâne dominată de tragedia din estul Ucrainei, unde joia trecută s-a prăbuşit un avion malaezian de pasageri cu 298 de persoane la bord. Toate întrebările asupra catastrofei aviatice rămân deschise în imposibilitatea desfășurării unei anchete independente în zonă.

Armata israeliană îşi continua ofensiva terestră extinsă în Gaza, unde încearcă să distrugă sistemul de tunele ale miliţiilor Hamas, utilizare pentru a ataca sudul Israelului. Bilanţul victimelor este de peste 400 de partea palestiniană.

În cursa pentru funcţia de coordinator al politicii externe europene a apărut un nou candidat cu şanse reale. Potrivit săptămânalului german Der Spiegel este vorba de fostul ministru francez al justiţiei, Elisabeth Guigou. Guigou, în vârstă de 67 de ani, se bucură de sprijinul preşedintelui Comisiei de politică externă din Parlamentul European, Elmar Brok, citat cu declaraţia că majoritatea guvernelor ar fi mulţumite cu numirea ei.

XS
SM
MD
LG