Linkuri accesibilitate

Zimbru pare o echipă închegată şi asta nu e puţin.

Fireşte că e greu, după Campionatul Mondial din Brazilia, să revii în ograda strîmtă şi cenuşie a fotbalului moldovenesc. Există însă semne bune care mă obligă s-o fac.

M-a bucurat niţel înzdrăvenirea echipei Zimbru din capitală, o resurecţie care vine după o perioadă cu rezultate modeste. Zimbru joacă în Europa League şi a eliminat deja o echipă macedoneană, iar în primul meci al turului doi preliminar a reuşit o mică performanţă, un 1-1 în deplasare cu ŢSKA Sofia, o echipă considerată mai puternică. Dar nu atît scorul mi-a insuflat optimism, cît jocul echipei.

Zimbru a făcut la Sofia un meci frumos, s-a apărat cu îndîrjire, dar a şi atacat tăios. Iar golul lui Alexeev, marcat cu ceafa, poate concura chiar cu multe goluri de la CM 2014. Portarul Rusu a făcut minuni între buturi, iar antrenorul belarus Oleg Kubarev a ales o strategie de jos eficientă, echipa moldovenească semănînd cu un periculos arc de declanşare.

Bineînţeles că trei meciuri în primele tururi ale competiţiei nu sînt încă mare lucru, dar nici neglijate nu trebuie. Zimbru pare o echipă închegată şi asta nu e puţin. Convingerea mea e că acordul cu antrenorul belarus ar trebui prelungit, dacă lucrul acesta e posibil.

Fotbalul moldovenesc are multe hibe pe care nu e cazul să le numesc acum. Dar jocul echipei Zimbru la Sofia m-a intrigat mai mult ca oricînd. Mîine o să mă duc să-mi cumpăr bilet pentru meciul retur care va avea loc pe 24 iulie. Demultişor nu am fost la un meci al unei echipe moldoveneşti. Sper să fie un prilej pentru o nouă mică bucurie…

XS
SM
MD
LG