Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc Forumul Naţional „Bioenergetica Republicii Moldova”. La eveniment participă noul ministru al Economiei, Andrian Candu, viceministrul Mediului, Dorin Duşciac; directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Mihai Stratan, reprezentanţi ai Delegaţiei UE și ai PNUD.

Tot în capitală are loc evenimentul de deschidere a Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România.

Comisarul european pentru extindere Stefan Füle este așteptat în vizită la Tbilisi astăzi, când Parlamentul Georgiei va ratifica Acordul de Asociere a țării la UE.

Negociatori din UE și Statele Unite țin la Bruxelles o conferință de presă la sfârșitul unei noi runde de negocieri, a șasea, pe tema viitorului Acord de liber-schimb transatlantic.

La Berlin, cancelarul german Angela Merkel ține în această dimineața așa-numita „întâlnire de vară cu presa”.

Președintele Turciei, Abdullah Gul, vizitează nordul turcesc al insulei Cipru, cu ocazia celei de-a 40-a anversări a invadării acelei regiuni de armata turcă, ca răspuns la o tentativă de puci a comunității grecești din partea de sud.

În lumea întreagă se marchează astăzi Ziua lui Nelson Mandela, instituită de Națiunile Unite în onoarea liderului mișcării împotriva regimului de segregare rasială, apartheid, din Africa de Sud. Mandela, care a încetat din viață în decembrie anul trecut, ar fi împlinit astăzi 96 de ani.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG