Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: studentie.md


Invitata serii este Corina Morozan, redactoare-şefă la studentie.md

„Dacă accesați acum studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației.

După BAC, vine și perioada admiterii în universități. Din 21 iulie până pe 31 august, absolvenții se pot înscrie la una sau mai multe specialități din cele 30 de universități din țară. Ca și în anul trecut, tinerii pot aplica la una sau mai multe universități concomitent.

La capitolul burse și stagii, Guvernul României a făcut publică oferta de burse pentru cetățenii Republicii Moldova. Actele se vor depune în perioada 26 iulie – 08 august la consulatele României din Chișinău, Bălți și Cahul.

Pentru elevi, Consiliile Americane pentru Învățământ Internațional anunță desfășurarea ediției "Programului de schimb academic – FLEX". Astfel, elevii claselor liceale selectați vor putea petrece un an academic gratuit in Statele Unite.

Pentru tinerii creativi, Cancelaria Federală a Austriei oferă 50 de stagii artistice în Viena. Programul este destinat tinerilor specializați în design, arta fotografică, muzică, dans, media și literatură.

Nu doar străinii ne bucură cu burse. Agenţii economici din Moldova vor putea acorda burse private, fiind stimulaţi să investească în instruirea tinerilor, pe care îi vor angaja ulterior.

După mai multe dispute și dezbateri, Codul Educației a fost adoptat. Acesta vine să înlocuiască Legea Învățământului, adoptată în 1995.

Rectorii universităților din Moldova însă nu sunt de acord cu majoritatea prevederilor Codului Educației. Care sunt acestea, vezi pe studentie.md

La capitolul inspirație, găsești povestea actriței Mariana Bratu. Citește despre experiența inedită la cea mai prestigioasă școală de teatru din Moscova. Timp de un an de zile, la Institutul de Artă Teatrală B. Şciukin, Mariana s-a dedicat teatrului fizic, o premiera pentru scena moldovenească. Mariana vine cu sfaturi pentru studenții la actorie și nu doar în cele 30 de gânduri ale sale.

Dacă tot suntem în perioada estivală și studenții au vacanță, pe studentie.md găsești câteva idei cum să-ți petreci vacanța acasă, asta în cazul în care ești ocupat cu admiterea la facultate sau ai un buget nu prea mare.

Avem si altă informație utilă pentru ca studenția ta să fie valorificată din plin chiar si în vacanță!”

XS
SM
MD
LG