Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

De astazi în regiunea transnistreana cei peste 150 de mii de pensionari vor primi „adaosul rusesc”. Asa numitul Minister al Finanţelor din regiunea separatistă a precizat că pentru adaosuri la pensii Rusia a acordat 300 de milioane de ruble ruseşti ($8,8 mil), informeaza site.ul Noi.md. Rusia a introdus adaosul pentru toţi pensionarii din regiunea transnistreana din 2008, anul razboiului ruso-georgian.

In cursul zilei, va avea loc o şedinta de guvern dupa ce premierul Iurie Leanca va taia panglica la intersecţia denivelata de la Sărăţeni, drumul Sărăţeni- Soroca fiind reabilitat cu banii guvernului american.

Si la Chisinau isi continua vizita presedinta adunarii parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur. Un interviu cu doamna Brasseur va recomandam pe pagina noastra de internet.

Pe plan international, liderii populari europeni ar urma sa decida astazi cine ar fi sa o inlocuiasca pe Catherine Ashton, coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene.

Parlamentul European va continua sa dezbata situatia din Ucraina si din Irak. Ieri a fost prezentat un raport despre ultimele evoluţii din Ucraina de catre comisarul pentru extindere si politica vecinătatii Stefan Füle, raport in care este criticata Rusia pentru ca furnizeaza arme, munitii, militari si sprijin forţelor separatiste din estul Ucrainei.

Atentia presei si a elitelor politice internationale va continua sa fie acordata situatiei din Orientul Mijlociu si confruntarilor militare dintre Israel si gruparea militant Hamas, care controleaza Fisia Gaza.

In Brazilia continua reuniunea la nivel inalt a ţărilor din asa numitul grup BRICS, din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud.

XS
SM
MD
LG