Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Premierul Iurie Leancă începe o vizită în Germania. Biroul de presă al guvernului precizează că şeful executivului a fost invitat la Berlin de cancelarul german Angela Merkel, iar discuțiile dintre cei doi lideri se vor axa mai ales pe integrarea europeană a Republicii Moldova.

Leancă s-a mai întâlnit anul acesta la Berlin cu Merkel, cu ocazia invitării la o cină de lucru, la cancelaria federală a premierilor din Moldova, Georgia și Ucraina. Între timp toate cele trei foste republici sovietice au semnat Acorduri de Asociere și Liber Schimb cu UE.

La Beijing începe a şasea rundă a Dialogului strategic americano-chinez pe teme economice. Statele Unite, a anunţat Departamentul de Stat, vor fi reprezentante de Secretarul de Stat John Kerry şi de ministrul de finanţe, Jacob Lew.

La Atena are loc o conferinţă internaţională la care premierul Antonis Samaras o să vorbească despre şansele Greciei după ce reuşit să evite falimentul.

În Indonesia au loc alegeri prezidenţiale.

În Orientul Mijlociu, pe fundalul tensiunilor care cresc zilnic între Israel şi mişcarea Hamas, autoritatea palestiniană marchează zece ani de la verdictul Curţii Internaţionale, care a declarat ilegal zidul ridicat de Israel de-a lungul liniei de demarcaţie cu Cisiordania.

Argentina marchează Ziua Independenţei.

În Brazilia, echipa de fotbal a Argentinei joacă a doua semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal, împotriva Olandei. Desigur, presa speculează dacă preşedinta Cristina Fernandez se va referi la meci, în discursul tradiţional de Ziua Naţională.

XS
SM
MD
LG