Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Parlamentul va dezbate moţiunea simplă de cenzurî înaintată de PCRM împotriva ministrului de interne Dorin Răcean, criticat pentru „situaţia îngrijorătoare criminogenă din ţară”. Tot astăzi, Răcean ar putea fi interpelat şi de Partidul Liberal, pentru a clarifica incidentul cu primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, supus, se pare abuziv, miercuri seară, unui control de alcolemie după se se urcase la volan.

Între timp, comuniştii au mai înaintat o moţiune de cenzură în Parlament, împotriva ministrului educaţiei Maia Sandu.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, UN Women, Ambasada Suediei în Moldova, Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare lansează proiectul „Îmbunătățirea Participării Femeilor în Politică în Moldova”.

Continuă, până pe 13 iulie, expoziţia „Recviem” dedicată victimelor deportărilor comuniste. Expoziţia este la Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”.

Astăzi, Statele Unite marchează Ziua Independenţei.

La Karlovy Vary începe Festivalul international de film.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG