Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Biroul permanent al Parlamentului de la Chisinau va decide astazi cind anume ar urma sa fie discutat si ratificat Acordul de Asociere si Liber Schimb cu Uniunea Europeana. Presedintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat in ultimele zile ca ar dori ca votul să aibă loc cit mai curind. Pentru a fi ratificat de Parlament, este nevoie de votul a 51 de deputati din cei 101.

Valentina Buliga, ministra muncii, protectiei sociale si familiei va discuta cu femei antreprenoare despre reformele necesare odata cu semnarea Acordului de Asociere si Liber Schimb al Moldovei cu Uniunea Europeana.

Acelasi subiect, reforma in domeniul economic, va fi discutata si la Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei.

Tot despre avantajele Uniunii Europene si ale apropierii Moldovei de valorile ei, vor discuta timp de o luna tinerii din asociatia Miscarea Civila Tinerii Moldovei in satele Moldovei. Caravana lor va pleca astăzi in acest turneu pro-european.

Presedintele Moldovei, Nicolae Timoft,i va vorbi despre Uniunea Europeana la Sofia, unde se afla la invitatia omologului său Rosen Plevneliev.

Presedintia prin rotaţie a Uniunii Europene va fi preluata astazi de Italia pentru urmatoarele șase luni.

Parlamentul European se întruneste in sedinta plenara. Șapte grupuri politice au fost recunoscute la Parlamentul European. Acestea își vor începe azi activitatea în cadrul sesiunii plenare, la Strasbourg, unde vor alege președintele, vicepreședinții și alte persoane ce vor ocupa funcții importante. Regulile Parlamentului spun că grupurile politice trebuie să fie formate din cel puțin 25 de deputați, provenind din cel puțin șapte state membre. Partidul Popular European are 221 de deputati, este cel mai important grup parlamentar si cel la care este afiliat Partidul Liberal Democrat al premierului Iurie Leancă. Candidatii pentru funcţia de presedinte al Parlamentului european işi vor prezenta in cursul diminetii, in cite cinci minute, programul si aspiratiile…

La Praga soseste ministrul israelian de externe Avigdor Lieberman.

În Rusia intră în vigoare o noua lege controversata – cea legata de teatre. Potrivit noii legi este interzis limbajul blasfematoriu, adica injuraturile si orice ar putea fi considerat ofensator de către autororități…

XS
SM
MD
LG