Linkuri accesibilitate

Proteste în centrul capitalei ucrainene Kiev care cer impunerea legii marțiale în Ucraina


Președintele ucrainean discută cu liderii Rusiei, Franței și Germaniei situația din estul țării

În centrul capitalei Ucrainei a avut loc duminică un protest în care manifestantii au cerut încetarea armistiţiului prelungit până luni seara de președintele Petro Poroşenko.

Mii de oameni s-au adunat în fața președinției cerînd impunerea legii maţiale. In ciuda acordului de incetare a focului, in ultimele 24 de ore, potrivit armatei ucrainiene 5 militari au fost omoriti in ultimele 24 de ore de catre separatistii pro rusi din estul ţări. 17 au fost raniti.

Volodimir, unul dintre protestatari a declarat:

„Președintele Poroşenko a anuntat incetarea focului acum o saptamina. De atunci 20 de oameni au fost omoriti. Apoi a mai extins armistiţiul încă trei zile. Băietii nostri care nu aveam nici macar 25 de ani au fost omoriti ieri. 4 au fost omoriti alaltaieri. Cit o sa mai dureze asta? Cine negociaza cu cine? Cine ? Reprezentantii Moscovei?”

Demonstranții au cerut si sancţiuni europene mai dure impotriva Rusiei. In cursul serii presedintele Petro Poroşenko are o teleconferință despre ultimele evoluții din estul Ucrainei cu președintele Rusiei Vladimir Putin, cu cel al Franței Francois Hollande și cu șefa guvernului Germaniei Angela Merkel.

XS
SM
MD
LG