Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Premierul Iurie Leancă la Institutul de Politici Europene din Bruxelles, președintele Ucrainei Petro Poroșenko în fața Adunării Parlamentare a CE, Ziua Internațională pentru susținerea victimelor torturii

La Bruxelles, se adună astăzi liderii Uniunii Europene la un summit de două zile care va include, vineri, semnarea Acordurilor de Asociere cu Moldova, Georgia și părții economice a acordului cu Ucraina.

Aflat în vizită la Bruxelles, premierul moldovean Iurie Leancă va ține un discurs întitulat „Drumul Moldovei către Europa”, la o conferință găzduită de Institutul de Politici Europene.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko va rosti un discurs în fața Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la Strasbourg.

Națiunile Unite vor difuza astăzi un nou raport despre traficul cu droguri, de Ziua Internațională Împotriva Abuzului de Droguri și Traficului Ilicit.

La Chișinău, Ziua Internațională pentru Susținerea Victimelor Torturii, marcată tot astăzi, prilejuiește o conferință a Directorului Centrului pentru Drepturile Omului, Anatolie Munteanu.

Parlamentul moldovean se convoacă în ședință plenară. Pe agendă se află și aprobarea mult tergiversatei Concepții de reformare a Procuraturii.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG