Linkuri accesibilitate

Invitatul rubricii de astăzi este redactorul-şef adjunct Ruslan Mihalevski de la ziarul „SP” din Bălţi.

„Principalul articol din această ediţie este dedicat punctelor de acces la internet prin Wi-Fi în municipiul Bălţi. Am pus întrebarea: Unde oamenii, în locuri publice, pot accesa internet gratuit? Reporterul nostru Maxim Komisarov a luat tableta şi a ieşit pur şi simplu în oraş şi a făcut un simplu experiment, a încercat să se conecteze în locuri publice la internet. Rezultatele experimentului sunt expuse într-o hartă, care este publicată în ziar.

O altă temă care a fost abordată în ziarul nostru este informaţia că din iulie, în municipiul Bălţi vor fi rute noi de troleibuze. Vineri va fi o şedinţă a Consiliului municipal Bălţi unde va fi discutat un document ce presupune crearea a încă două rute de troleibuze. Acest lucru este posibil datorită unui credit care a fost acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi au fost procurate 23 de troleibuze noi.

Pentru prima dată la Bălţi a fost organizat un forum care se numeşte UE-Moldova. Cred că este prima dată când Bălţiul a văzut atâţia diplomaţi, experţi şi politicieni, nu numai din Moldova, dar şi din ţările UE. A fost un eveniment foarte mare şi interesant. Au fost şi discuţii interesante din punct de vedere politic. Reprezentanţii Partidului Comuniştilor au fost prezenţi acolo şi chiar au fost uneori discuţii foarte interesante despre Acordul de Asociere dintre UE şi Moldova. Reportajul despre acest forum îl puteţi citi de asemenea în numărul ziarului care a apărut azi şi îl puteţi cumpăra în orice punct de vânzare în municipiul Bălţi.”

XS
SM
MD
LG