Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Parlamentul de la Chisinau se intrunesc astazi comisiile parlamentare si biroul permanent.

La ora 10 va avea loc o şedinţă a guvernului.

Presedintele Moldovei, Nicolae Timofti, va participa la Bucuresti la Summitul de Cooperare in Europa de Sud-Est, organizatie din care fac parte Albania, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Turcia, Grecia, Bosnia, Serbia, Croatia, Slovenia si România – țări care sunt candidate la Uniunea Europeana si tari membre ale Uniunii – Moldova fiind cu doar două zile inainte de semnarea Acordului de Asociere si Liber Schimb cu Uniunea Europeana. La reuniunea de la Bucuresti va participa si comisarul Uniunii pentru extindere si politica de vecinătate Stefan Füle.

Pe plan international, agenda zilei nu este prea incarcata. De notat este vizita pe care o face la Moscova liderul palestinienilor Mahmud Abbas.

Croatia îşi sarbatoreste astazi ziua statalităţii.

Centrul de analiza politica britanic Chatham House de la Londra discuta astazi despre relatia dintre Rusia, Ucraina si Occident, după ce ieri preşedintele rus Vladimir Putin a cerut Consiliului Federaţiei să revoce autorizația pe care a dat-o armatei de a interveni în Ucraina. „Pentru normalizarea atmosferei şi soluţionarea crizei din estul Ucrainei”, dupa cum a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov. Preşedinta Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, a declarat imediat că cererea va fi discutată astazi pe 25 iunie, şi că până atunci va fi pregătit un proiect de rezoluţie.

Previous Next

XS
SM
MD
LG