Linkuri accesibilitate

Carl Bild critică Rusia la Bruxelles


În Luxemburg are loc reuniunea miniştrilor de externe din Uniunea Europeană la participă şi noul ministru de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. Înainte de începerea discuţiilor, ministrul de externe al Suediei, Carl Bild, a declarat că armistiţiul unilateral, anunţat de preşedintele Poroşenko vineri noapte pară să fie „cu adevărat unilateral, respectat numai de ucraineni, ceilalţi continuă luptele”.
Bild a criticat faptul că Rusia nu pare să facă nici un efort serios pentru a controla graniţa cu Ucraina, ca să împiedice influxul de arme şi luptători. Mai mult, el a deplâns şi ameninţările cu sancţiuni economice la adresa Ucrainei, dacă aceasta semnează vineri Acordul de Liber Schimb cu UE, din cadrul Acordului de Asociere. Ucraina a semnat deja partea politică.
Republica Moldova a fost şi ea avertizată de Moscova, în repetate rânduri, că va pierde facilităţile în relaţiile comerciale cu Rusia şi restul ţărilor din Uniunea Vamală, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG