Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală prezintă Raportul despre respectarea drepturilor de proprietate intelectuală în Republica Moldova, pentru anul 2013.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, în colaborare cu Fondul Internaţional pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe, organizează conferinţa „Civilizaţia ortodoxă şi lumea modernă”.

Ministerului Economiei şi Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova lansează Săptămâna Europeană a Energie Durabile în Moldova.

Pe agenda internatională, la Bruxelles are loc reuniunea miniştrilor de externeai statelor din UE, pusă sub semnul crizei din Ucraina. Este de aşteptat să fie discutată o eventuală misiune europeană de consultanţi în probleme de Securitate. Se aşteaptă să fie discutate şi perspectivele Georgiei de aderare la NATO, desigur, tot pe fundalul crizei din Ucrainei şi a tesiunilor dintre Rusia şi Occident.

Marţi, tot la Bruxelles, are loc reuniunea Consiliului Nord Atlantic, la nivel de miniştrii de externe.

Ministrul de externe rus Sergei Lavrov este la Erevan. Pe agenda, aderarea Armeniei la Uniunea Eurasiatică, dar şi negocierile mediate de grupul de la Minsk privind statutul regiunii Nagorno-Karabach, primul conflict îngheţat din fostul spaţiu sovietic. Grupul de mediatori OSCE este condus de Rusia, Franţa şi Statele Unite.
XS
SM
MD
LG