Linkuri accesibilitate

Moscova se declară preocupată de situația din estul Ucrainei, invocînd tiruri de artilerie ce ar fi atins teritoriul rus


Aflat în vizită în Araba Saudită, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat astăzi, citat de AFP, că Moscova este preocupată de intensificarea operațiunilor militare ucrainene în ciuda anunțatului plan de pace și a încetării unilaterale a focului de către forțele guvernului de la Kiev. Potrivt lui Lavrov, teritoriul rus ar fi fost vizat deja de tiruri de mortiere, ce s-ar fi soldat cu pagube și răniți.
Șeful diplomației ruse a mai spus că planului de pace anunțat de președintele Petro Poroșenko ar fi total diferit de declarația de la 17 aprilie de la Geneva, susținută de partenerii occidentali ai Rusiei, în sensul că nu ia în considerare negocieri cu separatiștii pro-ruși.
Declarația lui Serghei Lavrov survine după anunțul precedent al ministrului rus al apărării, potrivit căruia trupele din centrul Rusiei au fost puse în stare de alertă avansată pentru manevre militare neanunțate, ce ar urma să se desfășoare pînă la 28 iunie.
XS
SM
MD
LG