Linkuri accesibilitate

Azi în Moldova și în lume


Comisarul european pentru transport Siim Kallas la Chișinău, reuniune Eurogrup la Luxemburg, festivalul internațional de film de la Moscova.


În Moldova se va vorbi mult despre Uniunea Europeana.

Se afla la Chisinau comisarul european pentru transport Siim Kallas, care va avea intrevederi cu ministrul transporturilor Vasile Botnari.

Va sosi pentru doua zile ministrul german pentru cooperare economica Gert Muller, care vine insoţit de o delegatie de oameni de afaceri, ce vor participa la Balti la cel de-al treilea forum Uniunea Europeana –Moldova, unde va fi prezent participa premierul Iurie Leancă.

În cadrul programului „Initiativa Partaneriatului Estic”, Institutul American din Ucraina va organiza o dezbatere pe tema beneficiilor pe care le va aduce Moldovei Acordul de asociere si liber schimb cu Uniunea Europeana.

Ministerul moldovean de externe si Comisia Electorala Centrala vor lansa aplicatia on line prin care moldovenii din diaspora se vor putea inscrie pentru a vota.

Pe plan international, la Luxembourg se intruneste asa-numitul Eurogrup din care fac parte ţările Uniunii Europene care folosesc moneda euro.

Grupul de analiza politica Chatam House dezbate astazi la Londra despre viitorul Alianţei Nord Atlantice .

La Moscova, incepe festivalul international de film, care va dura pina pe 28 iunie.

XS
SM
MD
LG