Linkuri accesibilitate

François Hollande: Acordul de Asociere nu este etapa finală în relaţia R. Moldova cu UE


„Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relaţia R. Moldova cu Uniunea Europeană”, a declarat, la Paris, preşedintele Franţei, François Hollande, citat de Moldpres. Declaraţia a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul Iurie Leancă. Cei doi oficiali au discutat despre importanţa stabilităţii în regiune, dar şi a reformelor în statele-membre ale Parteneriatului Estic. Şeful statului francez a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

La rândul său, Iurie Leancă a salutat deschiderea Franţei în contextul viitoarelor relaţii ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. El a subliniat că Franţa este un partener important pentru Moldova şi pe acest motiv mizează pe consolidarea dialogului politic bilateral.

Premierul Iurie Leancă se află într-o vizită oficială în Franţa până pe 18 iunie, la invitaţia preşedintelui François Hollande. Este pentru prima dată când un prim-ministru al Republicii Moldova este invitatul şefului de stat francez.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG